Overslaan en naar de inhoud gaan

Mengsels

Gasmengsels voor de gezondheidssector en laboratoria.

Een gasmengsel ontstaat als verschillende gascomponenten in een specifieke verhoudingen aanwezig zijn. Dit mengsel is bestemd voor een unieke toepassing.

Kenmerken van onze mengsels

Samenstelling van het gasmengsel:
Wij kunnen u om het even welke samenstelling leveren en zijn enkel beperkt door de fysieke wetten van gassen en chemische reacties.

Nauwkeurigheid van het gasmengsel:  
Naargelang de toepassing zijn er verschillende nauwkeurigheidsniveaus vereist of gewenst voor het gasmengsel (zuiverheid en tolerantie).

Garanties van het gasmengsel: 
Elke cilinder die een gasmengsel bevat, wordt geleverd met een eigen certificaat waarin de kenmerken van het mengsel, de traceerbaarheidsinformatie en de bijbehorende garanties worden gespecificeerd. De gasmengsels hebben een stabiliteit tot 3 jaar, afhankelijk van hun samenstelling.

Soorten mengsels

Gecatalogeerde mengsels: 
Deze worden vaak gebruikt en volgens gestandaardiseerde procedure geproduceerd.

Mengsels op aanvraag: 
Deze worden minder vaak gebruikt en worden op aanvraag geproduceerd. Wij hebben 4 types mengsels beschikbaar op aanvraag, afhankelijk van de aanvaarde tolerantie en zuiverheid.

Hoe uw mengsel op aanvraag te definiëren?

Om het ideale product voor uw toepassing te kunnen leveren, is het noodzakelijk dat u de volgende eisen nauwkeurig definieert:

 • Selecteer uw gasmengsel klasse op basis van de toepassing en van het vereiste nauwkeurigheidsniveau.
 • Selecteer de componenten en de concentraties ervan: de concentratie moet uitgedrukt worden in molair percentage (%), in deeltjes per miljoen (ppm) of in deeltjes per miljard (ppb). 
 • Selecteer het restgas of het verdunde gas. Meestal is dit stikstof, helium, lucht of argon, maar ook andere gassen kunnen gebruikt worden.
 • Stel een cilindermaat voor: schat uw verbruik in en selecteer een aangepaste cilindermaat.
 • Andere specificaties: als u specifieke eisen hebt met betrekking tot het certificaat, de levertermijn of de aansluitapparatuur, licht ons hierover in.

Conversie coëfficients

 • 01

  Gecertificeerde mengsels

  Elke cilinder heeft een certificaat volgens de ISO 6141 norm

 • 02

  Expertise

  Onze gasmengsels zijn erkend door vier Europese erkenningsinstanties

 • 03

  Betrouwbaarheid

  Onze Europese installaties nemen deel aan analytische vergelijkingen met Europese metrologische instanties (NMi, NPL enz.)