Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuivere gassen

Gassen voor medisch gebruik en laboratoria.

Om aan de specifieke behoeften van de klant te beantwoorden, produceren wij zeer zuivere gassen voor specifieke toepassingen, zowel voor medisch gebruik als voor laboratoria.

Soorten hoogzuivere gassen

Alphagaz 1 en 2 is het assortiment zeer zuivere gassen dat Air Liquide Healthcare Benelux op de markt brengt. Wij bieden 2 zuiverheidsniveaus aan om in alle behoeften te voorzien.

ACETYLEEN

C2H2

LUCHT  N2 + O2
ARGON Ar
KOOLSTOFDIOXIDE CO2
HELIUM

He

ZWAVELHEXAFLUORIDE SF6
WATERSTOF

H2

STIKSTOF N2
OCTAFLUORPROPAAN C3F8
ZUURSTOF O2

DISTIKSTOFOXIDE (LACHGAS)

N2O

Specificaties

Alle analytische en medische toepassingen zijn gevoelig voor onzuiverheden, aangezien deze een grote invloed kunnen hebben op de resultaten.

Studies uitgevoerd door onze onderzoekscentra bevestigen dat de voornaamste onzuiverheden vocht, zuurstof en koolwaterstoffen zijn.

Op basis van deze kritieke onzuiverheden heeft Air Liquide zijn merk Alphagaz ontwikkeld met een zeer laag maximum onzuiverheden en een zeer hoge minimale totale zuiverheid (minimum zuiverheid 99,999%).

Het maximumniveau van onzuiverheden is hetzelfde voor heel het productassortiment. Dat houdt in dat we een kwaliteitsgarantie ten aanzien van de voornaamste kritieke onzuiverheden en contaminatie indicatoren hanteren.

ALPHAGAZ 2 biedt een nog grotere garantie qua totale zuiverheid.

Optimale zuiverheid is een eerste vereiste voor de kwaliteit van het product, maar onze overtuiging gaat nog verder. Air Liquide Healthcare Benelux selecteert en controleert zijn gasbronnen door de specifieke kenmerken van de kritieke onzuiverheden te definiëren voor de toepassing ervan.

Belangrijkste toepassingen

ACETYLEEN

Atomaire absorptiespectrometrie.

LUCHT Gas- en thermische analyse, vloeibare en gaschromatografie, spectrometrie.
ARGON Thermische oppervlakteanalyse, cryoablatie, chromatografie, spectrometrie en chirurgische ingrepen met behulp van een scalpel met argonplasma.
KOOLSTOFDIOXIDE Cryopreservatie, vloeibare chromatografie, cryogene reiniging, farmaceutische koeling en transport van stalen en organen.
HELIUM

Thermische en oppervlakteanalyse, chromatografie en spectrometrie.

ZWAVELHEXAFLUORIDE Filteroperatie bij glaucoom.
WATERSTOF

Analyse van gassen, thermische analyse en chromatografie in gasfase.

STIKSTOF Thermische analyse van de gassen en van de oppervlakken, chromatografie en spectrometrie.
OCTAFLUORPROPAAN Oogchirurgie.
ZUURSTOF Analyse van de onzuiverheden, thermische analyse, chromatografie in gasfase, absorptiespectrometrie en emissiespectrometrie.

DISTIKSTOFOXIDE (LACHGAS)

Analysetoestellen voor onzuiverheden, atomaire absorptiespectrometrie en analyse van bloedgas.

Conversie coëfficients

 • 01

  Het geschikte gas

  Aangepast aan de specifieke behoeften van zorgverleners

 • 02

  Aangepaste verpakking

  ALPHAGAZ wordt aangeboden in speciaal ontworpen flessen met duidelijke en relevante informatie die tevens een optimale veiligheid en eenvoudige bediening garanderen

 • 03

  Garanties

  Elke fles ALPHAGAZ heeft een eigen productlabel met alle nodige informatie over de garantie, de traceerbaarheid, de veiligheid en het gebruiksadvies